FSHR – AKREDITIMI I PROGRAMIT TE KUALIFIKIMIT TE UDHERREFYESIT TURISTIK

Federata Shqiptare e Rafting ju njofton se pas një pune të gjatë në bashkëpunim me Ministrin e Turizmit dhe Mjedisit dhe Ministrin e Financave dhe Ekonomisë ka akredituar programin për udhërrëfyesit turistik në specialitetin Rafting, Kayak, Kanoe, Hidrospeed, Kanionim dhe Kacavjerrje.

Guidat e Çertifikuara

Guidat e çertifikuar nga Federata Shqiptare e Rafting dhe të liçencuar nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, janë të vetmit që njihen dhe lejohen të praktikojnë sportin e rafting në Shqipëri, sipas legjislacionit në fuqi. Këto janë guida të trajnuar sipas standardeve ndërkombëtare të Federatës Botërore të Rafting. Lista e guidave të çertifikuar nga Federata Shqiptare e Rafting dhe Ministria e Turizmit dhe Mjedisit mund të shkarkohet nga faqa web e Ministrisë ose në faqen tonë.

Hapen aplikimet për trajnim dhe çertifikim të guidave rafting

Federata Shqiptare e Rafting njofton hapjen e aplikimeve për trajnim dhe çertifikim të udhërrëfyesve në specialitetet e veçanta: Rafting, Kajak dhe Kanoe, Hidrospeed, Kanonim dhe Kacavjerrje.

KUJDES!!!

SIGUROHUNI QË GJATË SPORTIT RAFTING T’JU SHOQËROJNE GUIDAT E CERTIFIKUARA NGA FEDERATA E RAFTING (INSTRUKTORET E RAFTING) TË CILAT JANË TË LIGJSHME DHE MBAJNË PËRGJEGJESI PËR SIGURINË E JETËS SUAJ GJATË ZBRITJES NË LUMË. PERSONAT JO PROFESIONISTË, PA PAJISJET E DUHURA PËR RAFTING DHE GUIDAT JASHTË STANDARDEVE RREZIKOJNE JETEN TUAJ!!!

NJIHU ME EKIPIN

Njerëzit tanë janë pasuria jonë më e madhe dhe gurthemeli i federatës tonë. Fuqia jonë thelbësore vjen nga përvoja e ndryshme dhe përvoja e stafit tonë.

Zamo Spathara

President

Themeluesi i skuadrës së parë Albania Rafting Group, sot President i Federatës Shqiptare të Rafting.

Saimir Ruçi

Finance & Logistics

Ka mbaruar Fakultetin Ekonomik, në Albanian University. Anëtar i Shoqatës së Kontabilistëve të Miratuar për 4 vjet.

Andrea Gatti

Trajner

Zëvendës President i Federatës Italiane të Rafting. Që nga viti 2014, ekspert i jashtëm për trajnim profesional të guidave shqiptare të Rafting.

RRETH NESH

Federata Shqiptare e Rafting (FShR) ka për qëllim të zhvillojë sportin rafting në Shqipëri sipas standardeve ndërkombëtare në respekt të plotë të procedurës së sigurisë dhe në të njëjtën kohë të kontribojë në ruajtjen e mjedisit. Rafting është një aktivitet njerëzor i kryer në lumenj të rrjedhshëm që kërkojnë aftësi fizike për të përdorur lopatën dhe fuqinë e rremimit, i cili është pranuar përgjithësisht si një sport social, komercial dhe konkurrues. Rafting është një disiplinë sportive dhe rekreative, i hapur për publikun e gjerë me anë të guidave të liçensuara dhe të federuara të rafting. FShR është anëtare me të drejta të plota e Federatës Botërore të Rafting.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.