Federata Botërore e Rafting lavdëron Federatën Shqiptare të Rafting në kuadër të trajnimit dhe sigurisë në sportin e rafting.

 In Uncategorized

Federata Botërore e Rafting ka postuar në faqen e saj online një artikull lavdërues për ecurinë e kryer nga ana Federatës Shqiptare të Rafting në kuadër të trajnimit dhe sigurisë në këtë aktivitet.

Destinacionet më të njohura për turizmin rrjedhës ose siç quhet ndryshe rafting janë lumenjtë piktoresk të Osumt dhe Vjosës por njëherazi këta lumenj janë dhe pikënisja e debatit mbi sigurinë e Rafting Albania.

Me 28 Dhjetor 2018 Federata Shqiptare e Rafting dha kontributin e parë për të krijuar një program Kombëtar për kualifikimin zyrtar të udhëzuesve të lumenjve në të gjithë territorin shqiptar, një territor i pasur me bukuri natyrore duke filluar nga malet e larta e duke zbritur deri në detin Jon dhe atë Adriatik.

Pas gati dy vitesh përpjekjesh të përbashkëta, Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi si dhe ish-Ministri i Ekonomisë dhe Financave Arben Ahmetaj më në fund ranë dakord për mënyrën se si të vazhdohet me çertifikimet në Federatën Shqiptare të Rafting.

Çertifikimi për të punuar me turistët, duke i bërë ata të zbulojnë aktivitetet rrjedhëse të rafting, kajak, kanoe, hidro-shpejtësi dhe kanione, do të lëshohet nga Ministri i Turizmit dhe Mjedisit pasi të ketë marrë pjesë në një kurs me 320 kredite të mbajtur nga Federata Kombëtare e Rafting. Pas kursit të trajnimit, një provim i njohurive teorike dhe një provë praktike do të dëshmojnë rregullisht vlefshmërinë e aftësive të udhëzuesit dhe do të garantojnë një siguri standarde për turistët e lumenjve.

Përtej arritjeve të rëndësishme në aspektin lokal, ky vendim përfaqëson një hap përpara dhe në një perspektivë më të gjerë ndërkombëtare, duke iu bashkuar qëllimit të Programit të Trajnimit WRF për të zbatuar një sistem të njëjtë vlerësues në të gjithë botën.

Për më shumë: Lexo artikullin origjinal këtu

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.